Borsmenta illóolaj / Peppermint - doTERRA

A borsmenta (Mentha piperita) virágzó végeiből és leveleiből nyerik a friss, élénk, mentolos, erős, átható illóolaját. Különféle termékekhez adagolták: légfrissítőhöz, szájvízhez, fogkrémhez.

 

Hatásai:

Az egyik legkeresettebb olajunk, a borsmenta sokrétű, az egészségre jó hatással bíró tulajdonságokkal rendelkezik.

• Támogatja az emésztőrendszer egészségét *
• Segítséget nyújt a puffadás, a bélgáz, és az alkalmi emésztési zavarok csökkentésében*
• Támogatja az egészséges légzőrendszer működését és a tiszta légzést*


*  Ez a termék nem szándékozik diagnosztizálni, kezelni, gyógyítani, vagy a betegséget megelőzni.

30190001
15 ml-es üveg

 

Érdekesség:

"Minta, a nimfa, az alvilági Cocitus folyó leánya szerette Plútót, az alvilág istenét, és az viszontszerette őt. De Prosperina, a felesége féltékenységében annyira feldühödött, hogy a szegény nimfát darabokra taposta. A darabokból illatos növényke hajtott ki, amely azóta a szerencsétlen sorsú fiatal lány nevét viseli."


"Szűz Mária, Szent József és a gyerek Jézus Heródes katonái elől menekülnek. Amikor talál egy kis menta növényt, Máriát annyira lenyűgözi az illata, hogy nedvével szeretné a szomját oltani. A növényke ekkor kibocsát egy csepp nedvet, Mária pedig megáldja érte. Ezért a középkori latin nyelvben a mentát Herbe sanctae Mariae-nak, Mária szent füvének nevezték."

(Forrás: Giuliana Lomazzi: Aromaterápia, Tóth Könyvkereskedés és Kiadó Kft)


Figyelem! Élénkítheti a havi vérzést, várandós kismamák inkább kerüljék. Homeopátiás szert előtte-utána 1-2 óráig ne használjunk, mert semlegesítheti a szer hatását. 7 éves kor alatti gyerekek ne használják!


Kiszerelés: 15 ml